Contact met ons opnemen?

Postadres

Parijsboulevard 345
6135 LJ Sittard

Bezoekadressen

Sportlaan 7
6374 CM Landgraaf


Parijsboulevard 345
6135 LJ Sittard

Vacature: medewerker Sport en Bewegen (20-28 uur)

De samenleving verandert: sport en bewegen schuift steeds meer naar het sociale domein, de burger krijgt meer verantwoordelijkheden en de overheid heeft een meer faciliterende rol. Vergrijzing, krimp en veranderende sport- en beweegbehoeften beïnvloeden het recreatieve speelveld.
 

Wie zijn wij
The MoveFactory (TMF) voert in opdracht van een aantal gemeenten in Parkstad het lokale sportstimuleringsbeleid uit. Dit op basis van een jaarlijks programma. TMF helpt gemeenten, (sport)verenigingen, onderwijs- en zorginstellingen oplossingen te vinden voor actuele vraagstukken en een divers sport- en beweegaanbod te creëren. TMF werkt lokaal binnen het netwerk van het sociaal domein samen met diverse partnerorganisaties. TMF is een zelfstandige stichting en gelieerd aan Huis voor de Sport Limburg. 

Wij zijn vanwege vervanging tijdens zwangerschap tijdelijk (drie tot vier maanden) op zoek naar een of meerdere enthousiaste en zelfstandige sport- en beweegprofessional(s). Bij goed functioneren is er mogelijk kans op een langere aanstelling binnen de organisatie.  

Medewerker Sport en Bewegen (20-28 uur)
Standplaats: Landgraaf 

De functie 
De medewerker Sport en Bewegen heeft een belangrijke rol in het sportveld binnen het sociaal domein van de gemeenten, met als uiteindelijke doel om de levendigheid en leefbaarheid te behouden en te versterken. Daartoe verzorgt de medewerker beweegactiviteiten aan specifieke doelgroepen en levert tussen- en naschools sportaanbod ten behoeve van de basisschooljeugd. Een derde kerntaak is het verzorgen en begeleiden van kleuterlessen volgens een vaste methode. 

Met andere woorden: jij levert een cruciale bijdrage aan de uitvoering van het sociaal segment binnen ons jaarlijks programma en zorgt voor een gezonde leefomgeving bij de betrokken gemeenten.  

Taken en verantwoordelijkheden
Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden: 

 • Het verzorgen van tussen- en naschools sportaanbod aan basisschoolkinderen; 
 • Coaching en begeleiding van pedagogisch medewerkers op het gebied van sport en bewegen; 
 • Het aanbieden van kleuterlessen volgens een vaste methode; 
 • Begeleiding van uitvoerende stagiaires; 
 • Zorgen voor correcte en tijdige communicatie, zowel intern als extern; 
 • (Mede) organiseren van activiteiten en evenementen. 

Dit ben jij 
Door je proactieve houding en initiatiefrijk handelen weet je vragen van partners goed in sport en bewegen te vertalen. Je bent een kei in het verzorgen van beweegactiviteiten. Daarbij weet je deelnemers op een natuurlijke en overtuigende manier te enthousiasmeren. Je organiseert als vanzelf en communiceert tijdig en correct met je collega’s en netwerk. Je bent flexibel in handelen en staat sterk in je (sport)schoenen. Met je oog voor anderen zie je wat er nodig is op het gebied van sport en bewegen. Dit organiseer jij met een strakke planning, waarin ruimte is voor de nodige creativiteit. Je past perfect in ons team als je graag lacht, behulpzaam bent, sport ademt, initiatief neemt, flexibel bent en ons en onze samenwerkingspartners verrast. 

Functie-eisen 

 • MBO en/of HBO werk- en denkniveau
 • CIOS niveau 4/ ROC Sport & Bewegen niveau 4, bij voorkeur richting BOS of Sportkunde/ALO
 • Affiniteit met sport, spel en bewegen voor met name kinderen, maar ook volwassenen, senioren of specifieke doelgroepen 
 • Overtuigend kunnen presenteren/instrueren   
 • Kennis van projectmatig werken 
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken 

Wat bieden wij 
TMF is een jonge en dynamische organisatie. We werken met een gespecialiseerd team, waarbij iedereen over specifieke competenties beschikt. Ontwikkeling staat centraal en we investeren in vakinhoudelijke en persoonlijke groei door opleidingen, coaching en natuurlijk met afwisselende projecten die zijn afgestemd op jouw ambitie, competenties en mogelijkheden.  

Afhankelijk van je opleiding, leeftijd en ervaring wordt een marktconform salaris aangeboden volgens de CAO Sport.  TMF heeft goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een flexibele werkomgeving.  

Reageren 
Wil je aanvullende informatie? Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Jorg Smeets, teamleider via j.smeets@themovefactory.nl.  Als je direct wil solliciteren dan verwachten we je (sportieve) motivatiebrief met curriculum vitae uiterlijk vrijdag 13 oktober 2023 per email naar a.roemgens@hvdsl.nl.

Indien je wordt geselecteerd kun je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op dinsdagochtend 24 oktober verwachten. Een social media screening en praktijk oefening kan deel uitmaken van de procedure.  

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.